2018.12.12 19:08 / news / czytano 2738 / opinie 0
27 listopada, na zaproszenie Pani Wiktorii Koszyk nauczycielki ze Szkoły Podstawowej w Kluszkowcach, uczniowie naszej szkoły wraz z nauczycielami branży gastronomicznej przeprowadzili prelekcję oraz pokaz nt. prawidłowego odżywiania dzieci i młodzieży.
Prezentacja miała na celu udzielenie odpowiedzi na pytania: „po co organizmowi pożywienie i do jakich procesów życiowych organizm wykorzystuje składniki w nim zawarte?, jakich składników odżywczych dostarczać do organizmu i w jaki sposób by mógł prawidłowo funkcjonować”?
W tym samym dniu w Szkole Podstawowej w godzinach popołudniowych odbywały się spotkania rodziców z wychowawcami. Pani dyrektor zorganizowała prelekcję na temat odżywiania skierowaną także do rodziców, którą przeprowadził Pan Maciej Czaja. Zainteresowanie zagadnieniem wśród rodziców było bardzo duże. Niektórzy z nich indywidualnie skorzystali z porad dietetycznych, uzyskali wskazówki dotyczące zmian nieprawidłowych nawyków żywieniowych.
Prezentacje nt. zasad prawidłowego odżywiania oraz pokaz produkcji zdrowych przekąsek przeprowadzili nauczyciele ZSZiP Barbara Ciesielka oraz Maciej Czaja wraz z uczniami klasy drugiej : Kamilą Siedlarz, Emilią Cichoń, Karolem Bukowskim, Bartłomiejem Mendr