2016.12.17 10:23 / news / czytano 5484 / opinie 1
Nie masz czasu przygotowywać dań wigilijnych? Zrobimy to za Ciebie, zadzwoń i zamów smaczne potrawy w Restauracji Kotońka.
Zainteresowane osoby mogą zamawiać telefonicznie dania z poniższego menu wigilijnego, w przypadku większych ilości przygotujemy także danie zgodnie z Twoimi preferencjami. Zamówienia przyjmujemy do 22-go grudnia pod numerem telefonu 793 226 229.
Zamówienia będzie można odbierać w Restauracji Kotońka, ul. Penińska 1C/1, 34-460 Szczawnica, najpóźniej do 12 godziny 24-go grudnia.
DANIA TRADYCYJNE
1. Tradycyjny barszcz na naturalnym zakwasie - barszcz gotowany na naturalnym zakwasie bez dodatku sztucznych barwników i innych wspomagaczy - 13 pln / 1 litr
2. Uszka z farszem mięsnym - pyszny farsz mięsny na bazie karkówki i lubczyku - 7 pln / 10 szt.
3. Surówka z czerwonej kapusty - czerwona kapusta z dodatkiem kiszonego ogórka jabłka i cebuli - 4 pln / 400 g
4. Zupa grzybowa - aromatyczna zupa grzybowa z suszonymi grzybami i ziemniaczkami - 14 pln / 1 litr
5. Pierogi tradycyjne - ruskie, z kapustą i grzybami, mięsne - 8 pln / 10 szt.
6. Pasztet drobiowy - pyszny pasztet z dodatkiem wątróbki i boczku - 12 pln / 500 g
7. Kapusta z grochem - Kapusta kiszona w tradycyjnym połączeniu z grochem - 5 pln / 300 g
8. Filet z karpia - około 200 g - świeży karp wyśmienicie doprawiony tradycyjnymi przyprawami - 7 pln / szt.
9. Sałatka jarzynowa - tradycyjne danie w wielu polskich domach - 6 pln / 300 g
10. Śledzie - z sosem tatarskim lub jabłkiem i śmietaną - 7 pln / 200 g
11. Krokiety z kapustą i grzybami - panierowane i smażone krokiety z farszem z kapustą grzybami - 6 pln / szt.
12. Moczka - śląski deser który składa się głównie z piernika i wielu bakalii - 7 pln / 300 g
13. Zupa rybna - gotowana na bazie łbów karpich z warzywami i papryką - 14 pln / 1 litr
CIASTA CIASTECZKA
1. Aromatyczne lukrowane pierniczki - pierniczki dekorowane kolorowymi lukrami i posypkami. Choinki i domki z piernika - 7 pln / 10 szt.
2. Maślane ciasteczka:
- z makiem - 5 pln / 10 szt.
- w polewie czekoladowej i orzechowej posypce - 6 pln / 10 szt.
- z marmoladą - 5 pln / 10 szt.
3. Tradycyjny piernik w czekoladzie przełożony dżemem z czarnej porzeczki - ciemny i pachnący piernik przełożony dżemem z czarnej porzeczki, dekorowany polewą czekoladową oraz lukrowanymi liśćmi ostrokrzewu - 35 pln / blacha koksówka
4. Makowiec na kruchym spodzie - makowiec z wiśniami na kruchym spodzie i kratką na wierzchu - 35 pln / 24x24 cm
5. Klasyczny keks - aromatyczny i miękki keks z mnóstwem kolorowych bakalii - 25 pln / szt.
6. Rolada z kremem truskawkowym - biszkoptowa rolada z kremem śmietanowo-truskawkowym - 20 pln / szt.
7. Miodownik z orzechami i masą budyniową - przekładane ciasto miodowe, kremem budyniowym i masą orzechową - 35 pln / 23x23 cm
8. Sernik Kotoński - edycja świąteczna - sernik waniliowy na piernikowym spodzie, dekorowany kropkami z sosu malinowego - 35 pln / okrągła blacha.
Autor: Restauracja Kotońka